Pinterest training voor ondernemers die slimmer willen werken, niet harder

Waarom is Pinterest marketing interessant voor jouw bedrijf? 

 

Pinterest is één van de snelst groeiende online kanalen, niet alleen wereldwijd, maar ook in Nederland! En nu steeds meer bedrijven de voordelen van dit kanaal gaan inzien, is dit het moment om in te stappen zodat je straks niet achter de feiten aanloopt en denkt: “Had ik maar…”

Pinterest geeft je gratis verkeer naar je website en een mega bereik, zonder dat je hier elke week uren van je tijd in hoeft te steken.

Hoe ook jij dit voor elkaar kunt krijgen leer je tijdens de Pinterest training.

Maar dit alles niet zonder een goede basis: jouw Content Strategie.

Een scherpe content strategie is onmisbaar voor een goede aanpak op Pinterest. Dus dat is waar we mee beginnen.

Met dit programma maak jij een Content Strategie die helemaal aansluit op jouw onderneming, jouw doelen én je agenda, en leer je stap voor stap hoe je Pinterest inzet om die doelen te behalen.

Wat leer je tijdens de Pinterest training?

  Het belangrijkste is beginnen vanuit een goede basis. We stellen samen een Content Strategie op, maken een Content Kalender voor jouw long form content*  en je leert vervolgens stap voor stap hoe je Pinterest in kunt zetten om aan de lopende band nieuwe leads te verzamelen.

  * Long form content is content die jou voor de lange termijn online zichtbaarheid gaat opleveren. Geen vluchtige social media berichten, maar juist de lange termijn content, dnek hierbij aan bijvoorbeeld blogs, podcast of video’s. Gouden combi samen met Pinterest!

  Dat zijn de belangrijkste zaken, maar uiteraard komen ook de volgende punten uitgebreid aan bod, helemaal afhankelijk van waar jij nu staat op Pinterest marketing gebied:

   

  • Wat is Pinterest, en wat is het juist niet
  • Wat is het voordeel van een Business account, en hoe maak je deze aan
  • Hoe weet je of jouw doelgroep al actief is op Pinterest
  • Hoe gebruikt jouw doelgroep Pinterest, en hoe kun jij hierop inspelen
  • Hoe kun je je website optimaliseren voor Pinterest en waarom is dit belangrijk
  • Hoe werken de Pinterest statistieken en waar moet je op letten
  • We gaan jouw (business) account volledig klaar maken of optimaliseren met:
   • Pakkende profielomschrijving
   • Goede bordtitels en bordomschrijvingen
   • Ik laat je zien hoe je met behulp van Canva gratis opvallende pindesigns maakt (zonder Photoshop)
   • Wat is een goede pinomschrijving en waar voldoet deze aan

  Dit is wat je kunt verwachten van de 1-op-1 Pinterest training:

  Vooraf

  Vooraf aan de training neem ik je website goed onder de loep, en scan ik je volledige Pinterest account (als je deze al hebt). Hierbij let ik op eventuele aandachtspunten die we vervolgens meenemen tijdens de training. Ook krijg je van mij alvast een vragenlijst die je alvast aan het denken zet over belamgrijke zaken die de basis gaan vormen voor jouw Content Strategie. Zo kunnen we tijdens onze sessies direct de diepte in. 

   

  Tijdens

  We hebben samen 3 uitgebreide online trainingssessies van elk ongeveer 2 uur, waarin we werken aan een sterke strategie voor jouw Pinterest marketing. Uiteraard kun je tijdens de training al je vragen stellen en zorg ik er voor dat jij helemaal vertrouwd raakt met het kanaal en hoe jij het in kunt gaan zetten.

  Locatie

  De trainingssessies en andere contactmomenten vinden online plaats via Zoom. Dit doen we bewust zo om elkaars veiligheid voorop te stellen, en de kans te verkleinen dat een afspraak vanwege de Covid situatie onverhoopt niet door kan gaan. De sessies worden opgenomen zodat je deze op een later moment altijd kunt terug kijken. 

   

  Geen poespas

  Ik vind het belangrijk dat je ook echt begrijpt wat ik bedoel als ik je wegwijs maak in de wereld van Pinterest en alles daaromheen. Geen moeilijke en onbegrijpelijke taal dus. Ik leg je alles helder en concreet uit, zodat je niet hoeft te worstelen met vakjargon waardoor je de kern niet begrijpt.

   

  Efficient

  Je hebt waarschijnlijk genoeg te doen elke dag, dus daarom probeer ik je juist die handvatten te geven die je het beste resultaat geven, zonder dat je hier naast het runnen van je onderneming heel veel kostbare uren mee kwijt bent. Dat is ook meteen de kracht van een goede content Startegie combineren met Pinterest, iets wat met social media eigenlijk onhaalbaar is. (hate to bring the bad news!)

   

  Nazorg

  Mocht je na de training toch nog vragen hebben, dan wil ik je hier uiteraard nog graag mee helpen! Daarom kun je tot 2 maanden na de training altijd terecht met je vragen via WhatsApp of mail om te voorkomen dat je vastloopt.

  Ook plannen we ongeveer 4 maanden na de training nog een contactmoment in via Zoom, waarin we kijken naar de progressie, en waarin je vragen kunt stellen.

  Omdat Pinterest werkt als een diesel – het komt vaak langzaam op gang, maar gaat bij consistent gebruik ook juist lekker soepel lopen – vind ik het belangrijk dat we voldoende tijd tussen laten om Pinterest zijn werk te laten doen om zo echt gericht advies te kunnen geven.

   

  Veel gestelde vragen
  Ik ben nog niet zo bekend met Pinterest, is dat een probleem?

  Nee, dat is absoluut geen probleem. De Pinterest training sluiten we helemaal aan op jouw niveau. Of je nou nog nooit iets met Pinterest hebt gedaan, of juist al langer bezig bent.

  Voor wie is deze training geschikt?

  Deze training is interessant voor iedereen die meer wil leren over Pinterest marketing.
  Met name geschikt voor:
  – Coaches
  – Dienstverleners
  – Webshops
  – VA’s
  – Bloggers
  – (Online) Marketeers

  Wanneer vinden de trainingen en Q&A's plaats?

  Zodra ik van jou bericht heb gehad dat je interesse hebt in de training, neem ik contact met je op en plannen we een kennismakingssgesprek in. Vervolgens bepalen we gezamelijk wanneer de 3 trainingssessies plaatsvinden. Deze worden binnen een periode van 6 weken ingepland. Zo heb je voldoende tijd om de stof te implementeren, en blijven we goed op dreef om lekker door te pakken.
  De afsluitende Q&A sessie plannen we na de laatste training in.

  Hoe lang duren de trainingssessies?

  In totaal zijn het 3 trainingen en ze duren ongeveer elk 2 uur, maar ik raad je aan om ruimte in je agenda te houden voor eventuele uitloop.

  Daarnaast kan het zo zijn dat je behoorlijk ‘vol’ zit na een training, en dan is het fijn als je ruimte hebt in je agenda om alles even te verwerken…

  Maar wat als ik toch nog vast loop na een tijdje?

  Ik weet uit eigen ervaring dat de meeste vragen als je iets nieuws aan het leren bent, vaak pas naderhand komen. Zodra je alles hebt kunnen laten bezinken, en je er echt mee gaat werken.

  Daarom heb je nog 2 maanden na de 3e training alle ruimte om je vragen te stellen. Zo sta je er niet alleen voor.

  Ook hebben we na ongeveer 4 maanden nog een call, om zeker te weten dat je goed op dreef bent en nergens meer tegenaan loopt.

  Je wordt dus niet zomaar in het diepe gegooid!

  Hoe kan ik betalen?

  Je ontvangt van mij via e-mail een factuur. Als je in termijnen betaalt ontvang je een factuur met het eerste gedeelte van het tarief, en één maand daarop een nieuwe factuur met het restantbedrag. 

  Kan ik ook in meerdere termijnen betalen?

  Zeker, het is mogelijk om in 1 keer, of in 2, 3 of 4 termijnen te betalen. Geef dit even aan bij ons kennismakingsgesprek, dan houd ik hier rekening mee.

  Ik heb een andere vraag

  Als je nog vragen heb help ik je natuurlijk graag!

  Neem even contact met me op, dan kan ik bijvoorbeeld met je meekijken of Pinterest een goed kanaal is voor jouw bedrijf, of kan ik elke andere vraag over het traject voor je beantwoorden. Stuur me een mailtje via hello@sociallysanne.nl met je vraag, dan help ik je zsm vooruit!

  Ik wil aan de slag met Pinterest!

  Wil je meer informatie over Pinterest training, of direct een datum voor een kennismaking prikken, neem dan contact op via onderstaande knop

  ×