Pinterest Business School

Leer Pinterest inzetten voor je bedrijf

Ben jij 24/7 bezig met je online zichtbaarheid, maar levert het je geen zak op? Behalve een hoop frustratie, onzekerheid en slapeloze nachten?

I get it!

In de overvolle internet bubbel is het belangrijker dan ooit tevoren dat je zichtbaar bent. Dat weet je, en dus besteed je veel tijd aan social media, je emaillijst en misschien zelfs je funnel. Maar om nou te zeggen dat dit leidt tot een groter bereik, meer klanten en omzet… nope 🙄

Wat je ook doet, het levert je niet genoeg op.
Vet frustrerend dat hele online ondernemen 🤯

 

Langzaam begin je steeds meer te twijfelen aan jezelf. Er is non-stop dat stemmetje in je hoofd dat zegt dat je niet goed genoeg bent. Als je voor de zoveelste nacht wakker ligt van jouw business, vraag jij je af of je niet beter ergens een bijbaantje kunt regelen…

 

Ho, stop, dat gaan we niet doen!

Socially Sanne Raaimakers Pinterest en content Marketing-33 800x800

Wat jouw bedrijf nodig heeft is

★ een flinke boost van je aantal website bezoekers zodat je aanbod gezien wordt

★ dat je de juiste klanten aantrekt die bij jou en jouw bedrijf passen

★ dat je betere resultaten behaalt en tegelijkertijd tijd bespaart door je content voor je te laten werken, jarenlang

★ dat jij Pinterest strategisch in kunt zetten zodat je content elke dag door potentiële klanten gevonden wordt

Bedenk je eens wat dat zou betekenen voor jouw onderneming…

 

Je hoeft niet alles in je eentje uit te vogelen…

Wat jíj nodig hebt om dit te bereiken is een overzichtelijk stappenplan, iemand die jou richting brengt en af en toe een liefdevolle schop onder je hol geeft op weg naar die stip op die horizon.

Ik leer je all-in en outs van Pinterest, want dit is dé tool om in minder tijd meer eyeballs op jouw amazing content te krijgen. Meer websitebezoekers + meer leads = meer klanten = 💸

 

Dus waar kies jij voor?
Nog nachten wakker liggen of tijd voor actie?

Socially Sanne Raaimakers Pinterest en content Marketing-41

De Pinterest Business School is voor jou als:

☆ jij al helder hebt wat jouw aanbod is en waar je de focus op wil leggen

☆ je een werkende website hebt, maar te weinig bezoekers

☆ je een aardig beeld van wie jouw klant is, alleen kun je hem of haar nog lastig bereiken

☆ je begrijpt dat waarde delen jou juist laat groeien. Niet alleen in je bereik, maar vooral in je expertstatus. Je hebt misschien zelfs al een weggever, zoals een gratis e-book of checklist, alleen wordt deze nu nog weinig gedownload

☆ je de commitment maakt aan jezelf dat je alles uit dit programma wilt halen. Dit is echt een cadeau voor jezelf en jouw bedrijf.

☆ je begrijpt dat dit geen overnight resultaat gaat opleveren. Pinterest kan je jarenlang resultaat geven, maar heeft wel tijd nodig om op gang te komen. Geef jezelf ook die tijd.

Ik had never ever nooit verwacht dat de cursus zo diep naar de kern zou gaan. Maar juist daar heb ik het meeste uit gehaald. Echt de basis van goede Pinterest content. Van je inrichting van je website, je doelgroep, de juiste zoekwoorden. Alles komt aan bod. Ik had van te voren nooit verwacht dat Pinterest zo uitgebreid was en dat deze cursus zo diep zou gaan. 

Dennika de Jong

Eikmeester

De Pinterest Business School is geen goede match als:

✘ je al precies weet hoe Pinterest werkt. In de PBS leer je stap voor stap hoe je Pinterest inzet, dit is vooral gericht op de beginnend zakelijk Pinterest gebruiker (let op, dit is heel wat anders dan wanneer je zelf lasagne recepten of woonkamerideeën bewaart). Heb jij dat stuk al onder de knie? Dan is de PBS niet geschikt voor jou, maar stuur me gerust een berichtje om te kijken hoe ik je kan helpen.

 je geen tijd hebt om een extra kanaal in te zetten. Pinterest kost tijd, het is een extra kanaal om in te zetten. Ik durf wel te zeggen dat het niet zoveel tijd kost als bijvoorbeeld veel social media kanalen (ja ik heb het over jou, Instagram). Maar natuurlijk neemt het nog steeds tijd in beslag.

Zelf ben ik ongeveer 2 uur per week kwijt aan Pinterest (dit is inclusief de pin afbeeldingen maken, inplannen, monitoren en analyseren. Bloggen uiteraard niet meegerekend). Op Instagram ben ik minstens 1,5 uur per dag kwijt aan community management (in contact zijn met volgers) en dagelijks Instagram Stories maken, en ongeveer 1 á 2 uur met content creatie voor de reguliere posts.

Dat is ongeveer 2 uur aan Pinterest versus ongeveer 12 uur aan Instagram.

En daarnaast levert Pinterest je elke dag website bezoekers op, ook als jij lekker op de bank ligt te Netflixen

 je nog geen idee hebt van wat jouw aanbod precies is. Mijn advies is om daar eerst goed naar te kijken, zodat we ook echt gericht aan de slag kunnen tijdens het PBS programma

 je overnight succes verwacht. Pinterest werkt als een diesel die tijd (lees een aantal maanden) nodig heeft om op gang te komen. Hier zul je niet binnen een paar dagen of weken flinke resultaten zien.

Review Krista Hoogink - Kriskracht - Pinterest Business School - Socially Sanne
Review Inge Mol - Coach voor je leven - Pinterest Business School - Socially Sanne

Voordat ik op zoek ging naar een Pinterest cursus was ik al bekend met de voordelen en de kracht van Pinterest zelf. Ik had dit voor mijn eigen bedrijf eerder ingezet en kreeg vanuit Pinterest toen (en zelfs nu jaren later) veel van mijn klanten binnen. Hoe Pinterest precies werkte en hoe ik het echt als marketingtool kon inzetten wist ik niet. Omdat ik het nu voor het startende bedrijf van mijn partner wou inzetten wou ik graag alle ‘ins and outs’ weten zonder het wiel zelf opnieuw uit te hoeven vinden. 

Dus ik ging opzoek en je raad het natuurlijk al… ik kwam Socially Sanne via Pinterest tegen. Alsof ze me hoorde zoeken 😉 Ik was (als typische Hollander) al heel snel geprikkeld door haar gratis mini cursus welke ze op haar Website aanbied. Nadat ik deze had gevolgd besloot ik een vrijblijvend telefonisch adviesgesprek in te plannen. De ‘klik’ was er instantly, ik voelde me gehoord het gesprek was heerlijk laagdrempelig en ik herkende heel veel van Sanne’s situatie in mijn eigen situatie: Drukke moeder, niet altijd evenveel tijd maar wel alles willen doen 😉 Er zat geen ‘marketing miep’ aan de andere kant van het Zoom gesprek die het mij wel even ging vertellen maar echt een toffe meid met bizar veel Pinterest, social media en marketing kennis.

De knoop was doorgehakt en ik startte met de cursus. Deze cursus is best lang en onwijs uitgebreid maar hierdoor pak je echt alle belangrijke stappen mee en vond ik hem de investering dubbel en dwars waard. Ik had never ever nooit verwacht dat de cursus zo diep naar de kern zou gaan. Maar juist daar heb ik het meeste uit gehaald. Echt de basis van goede Pinterest content. Van je inrichting van je website, je doelgroep, content brainstorms, de juiste zoekwoorden, alles komt aan bod. Ik had van te voren nooit verwacht dat Pinterest zo uitgebreid was en dat deze cursus zo diep zou gaan. 

Ik had een klein groepje cursisten waardoor elke Zoom meeting heel persoonlijk was waarbij Sanne heel erg met mijn situatie en het bedrijf waarvoor ik Pinterest wou inzetten mee kon denken. Ik vond dit een heel groot pluspunt! 

Ik zou iedereen aanraden om (op welke manier dan ook) samen te werken met Sanne en mocht er nog een vervolg cursus komen ben ik van de partij!

Onwijs bedankt Sanne en we appen 😉

Dennika de Jong

EIKMEESTER & Studio Pup

Door de Pinterest Business School weet ik nu alles over Pinterest en waarom dit zo’n geweldig kanaal is om op een duurzame manier mijn business te promoten. Waar ik op Instagram constant heel actief zichtbaar moet zijn, doet Pinterest eigenlijk gewoon het werk voor me. Ideaal voor mensen die liever met de inhoud van hun business bezig zijn dan met de verkoop ervan. Ik heb echt ontzettend veel geleerd, bedankt Sanne!
Marleen Bontekoe

Yogi Marly

Tijdens het traject van de Pinterest Business School leer je stapsgewijs en zelfstandig de voorbereidingen te treffen (én uit te voeren vooral) voor een meetbare Pinterest aanpak voor jouw bedrijf. M.a.w. theorie en praktijk wisselen elkaar af.

Door Sanne’s uitgebreide kennis en ervaring brengt ze alle ins en outs tijdens de online lessen helder over en deelt die in al haar bescheidenheid.

Voor de vragen die je ook tussentijds hebt, neemt ze tijd, zowel tijdens als na de lessen.
Het lesmateriaal ziet er verzorgd uit en tijdens het traject maakt ze je bewust van de online mogelijkheden voor jouw bedrijf. Sanne verleent je blijvend toegang tot de bestanden, zodat je de lessen nogmaals kunt beluisteren/ bekijken op een tijdstip dat jou uitkomt.

Martha Lawalata

DAVANT Projectmeubilair

Veelgestelde vragen

FAQ
Wat levert de investering in dit programma mij op?

Reken maar uit, gemiddeld genomen ligt het conversiepercentage op 2%. Dat betekent dat gemiddeld 2% van je bezoekers van een specifieke pagina overgaan tot een aankoop.

Wat betekent dat voor jouw (omzet)doelen? Hoeveel bezoekers heb je dan nodig? Beter nog, waar haal je ze vandaan?

Zeker als je (nog) geen budget hebt voor adverteren kan Pinterest je deze bezoekers gratis opleveren. Hoeveel is je dat waard?

Ik ben nog niet zo bekend met Pinterest, is dat een probleem?

Nee, dat is juist absoluut geen probleem. Dit traject is voor beginnende zakelijke Pinterest gebruikers.

Het is niet eens noodzakelijk om al een zakelijk account te hebben, dit komt allemaal aan de orde in dit programma.

 

Voor wie is dit traject geschikt?

Met dit traject richt ik me op online ondernemers die regelmatig nieuwe content verspreiden op hun website.

Als je Pinterest echt gericht in wilt zetten is het belangrijk dat je regelmatig nieuwe content deelt waar je naar kunt verwijzen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een blog, video’s of podcast. Tijdens de training zal hier de focus ook veel op liggen.

Ik ga eerlijk tegen je zijn, dit programma is voor de aanpakkers. We gaan echt even flink aan de slag. Dus ik ga er van uit dat je bereid bent hier ook tijd voor vrij te maken in je agenda. Reken op 2-4 uur per week naast de trainingen.

Kan ik ook in meerdere termijnen betalen?

Zeker, ik vind dat geld niet in de weg moet staan om in de groei van je bedrijf te investeren. Dus als het voor jou betekent dat je in termijnen wilt betalen, dan sta ik daar uiteraard voor open. Kaart dit even aan tijdens ons gesprek dan kijken we samen wat voor jou het prettigst is.

Hoeveel tijd vergt dit programma van mij?

Naast het wekelijkse contact adviseer ik je om wekelijks tussen de 2 en 4 uur te blokken voor de “work in progress”-acties die je van mij krijgt.

De wekelijkse calls duren 45 minuten.

Hoe krijg ik toegang tot al het lesmateriaal?

Elke week werken we aan verschillende stappen die jou steeds verder brengen met jouw Pinterest aanpak. Je ontvangt daarvoor steeds een gerichte up-to-date handleiding die je hierbij helpt. Zo voorkomen we dat je te veel informatie ineens krijgt (hallo overwhelm), en blijf je gericht stappen zetten.

Vooraf aan elke sessie geef ik duidelijk aan welke lesmaterialen je kunt bekijken zodat we je eventuele vragen kunnen behandelen tijdens onze wekelijkse call. Op deze manier weet je precies waar je aan kunt werken om je bedrijf te laten groeien op Pinterest.

Tijdens deze 10 weken kun je jouw werk bij mij inleveren zodat ik er feedback op geef. Ook heb je een kort lijntje met mij zodat je op elk moment je vragen kunt stellen zodat je niet vast loopt.

Het is dus geen online training die je zelfstandig moet doorlopen. Ja je bekijkt het lesmateriaal zelf in je eigen tijd, maar je hebt altijd een direct lijntje met mij om je vragen te kunnen stellen of onderling te sparren. Je staat er dus niet alleen voor!

Ik heb een andere vraag

Als je nog vragen heb help ik je natuurlijk graag! Stuur me een mailtje via hello@sociallysanne.nl of een berichtje via Instagram, dan help ik je zsm vooruit.

Socially Sanne Raaimakers Pinterest en content Marketing800x534 -45